Ken je dat? Daar sta je dan, in je keuken, met die veel te mooie taart die je hebt gemaakt.

En ook veel te groot trouwens om fatsoenlijk mee te kunnen nemen. Laat dat nou precies het doel van de taart zijn; hem meenemen naar iemand anders. 
No worries: ik heb echt een geniale tip voor het hufterproof-verplaatsen van je taart. Of het nu 5 minuten in de auto is of naar de andere kant van Nederland.

Benodigdheden:

• 1 mooie (iets te grote) taart

• stukje anti slip materiaal (minimaal 10 x 10 cm)

• plastic krat met platte losse deksel

Het is handig om je taart direct te maken op iets stevigs, je kunt daar speciale onderleggers voor kopen. Je hebt verschillende soorten: cakeboards, cakedrums, taartkartons, you name it. Je kunt ook de losse bodem gebruiken van een vlaaivorm of zelf een rondje uit karton knippen. In dat geval zou ik altijd een stukje bakpapier ertussen doen, want je wilt natuurlijk niet dat je taart naar karton gaat smaken.

Ga op zoek naar een krat, curverbox of iets wat daar op lijkt, met een losse platte deksel en groot genoeg voor je taart. De deksel kan trouwens best een paar ribbels hebben. 

Zet het krat op-de-kop op je aanrecht en haal de bak eraf. De deksel blijft, als het goed is, nu liggen. Leg in het midden van de deksel een stukje anti-slip materiaal. Dit kun je in hele rollen kopen bij vrij goedkope winkels.

Verplaats je taart voorzichtig richting de deksel. Als je cakedrum stevig genoeg is, dan lukt het zonder gereedschap, gebruik anders bijvoorbeeld 2 stevige messen of een pizzaschep. Zorg ervoor dat je de taart in het midden plaatst.

Plaats voorzichtig het de plastic bak op de deksel, zonder de zijkanten van de taart te raken.

Dan is het alleen nog maar een kwestie van de bak erop zetten en de handvatten dichtklikken. En rechthouden natuurlijk tijdens het vervoeren. Succes!!

Dit blog schreef ik voor bakken.nl