Ingrediënten
Voor de vulling
- 100 ml slagroom
- 200 gram witte chocolade in stukjes
Voor de bodem
- 3 eiwitten
- 50 gram kristalsuiker
- 180 gram witte basterdsuiker
- 1 tl vanille extract
- 55 gram cacao
Voor bovenop
- 35 gram pure chocolade
Bereiden
Begin met het maken van de vulling, de witte chocolade ganache. Verwarm de slagroom tegen het kookpunt aan. Haal de pan van het vuur, voeg de witte chocolade en roer net zolang tot dat het een egaal mengsel is. Giet dit in een wegwerpspuitzakje en laat het verder stevig worden in de koelkast. Dit duurt zeker 2 uur.
Meng de kristalsuiker met de basterdsuiker. Klop de eiwitten stijf. Zodra het eerste witte schuim ontstaat, kun je een beetje suiker toevoegen. Blijf doorkloppen en voeg steeds meer suiker toe, totdat alle suiker is toegevoegd en je een mooi wit, glanzend schuim hebt.
Voeg het vanille extract toe en zeef de helft van de cacao boven het schuim. Spatel dit door het eiwitschuim. Voeg dan de andere helft van de cacao toe en meng goed door. Schep het chocoladeschuim in een spuitzak met een rond spuitmondje van 1,5 cm. Spuit ongeveer 40 reepjes op van +- 7,5 cm lang. Ze rijzen nog in de oven, dus houd rekening met wat tussenruimte tussen de koekjes.
Bak de chocoladeschuimpjes 15-20 minuten. Laat ze daarna afkoelen en haal ze voorzichtig van het bakpapier af.
Spuit op de helft van de schuimpjes de witte chocolade ganache en druk er een tweede koekje op.
Om de batons helemaal af te maken versier je ze nog met pure chocolade. Doe hiervoor de chocolade in een wegwerpspuitzakje en zet dit in warm water. Zo kun je makkelijk de chocolade rustig laten smelten, zonder weer een pannetje vies te maken. Check of alle chocolade gesmolten is, ververs anders het warme water.
Knip een klein puntje van de spuitzak af en versier elk koekjes met slierten chocolade.
Laat de gevulde batons verder opstijven in de koelkast.