makkelijk
15 minuten
50 minuten oventijd 170 ºC
Een heerlijk vegan-alternatief voor een cake

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 75 gram kokosmeel
  • 285 gram bloem
  • 15 gram bakpoeder
  • 200 gram suiker
  • 150 gram appelmoes
  • 75 gram olijfolie
  • 160 gram havermelk
  • 100 gram bosbessen (uit de vriezer)

Voor bovenop

  • 35 gram citroensap
  • 130 gram poedersuiker
  • 3 eetlepels kokos

Bereiden

Voorbereiden

Ik bak deze cake in mijn eigen ontworpen bakblik. Vet deze in met bakspray. Heb je dit blik niet, dan kun je natuurlijk ook aan de slag met een traditioneel cakeblik. Zet de oven aan en plaats een rooster net onder het midden van de oven. 

Het beslag maken

Meng alle droge ingrediënten in een kom: dus de bloem, kokosmeel en bakpoeder. Meng in een andere kom de suiker met de appelmoes, olijfolie en havermelk. Mix de droge ingrediënten door het natte mengsel en schep als laatste de bosbessen door het beslag. 

Bakken

Giet het beslag in de bakvorm en bak de cake in ongeveer 50 minuten gaar. Controleer met een prikker of de cake gaar is. Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Zodra je het blik kan aanraken, kun je de cake storten. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster. 

Glazuur maken

Roer de poedersuiker door het citroensap. Zet de cake op een rooster met daaronder een bak of ovenplaat om het glazuur op te vangen. Giet het glazuur erover en giet vervolgens weer het opgevangen glazuur erover. Net zolang, totdat de hele cake bedekt is. Het is wel een plakkerig klusje, dus je bent gewaarschuwd. Bestrooi de cake met kokos en laat het glazuur opdrogen.