gemiddeld
20 minuten
50-55 minuten oventijd 165 ºC
Bouw zelf een feestelijk taart van deze passievruchtencake

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 200 gram boter
  • 175 gram suiker
  • 5 eieren
  • 200 gram bloem
  • 10 gram bakpoeder

Voor de vulling

  • 1 recept voor passievruchtencurd
  • 100 gram boter (kamertemperatuur)
  • 50 gram slagroom (op kamertemperatuur)
  • 100 gram poedersuiker

Bereiden

Voorbereiden

Ik bak deze taart in mijn eigen ontworpen bakblik. Vet deze in met bakspray. Heb je dit blik niet, dan kun je natuurlijk ook aan de slag met een springvorm of cakepan van 22-24 cm doorsnee. Zet de oven aan en plaats een rooster net onder het midden van de oven. 

Het beslag maken

Smelt de boter en haal deze van het vuur. Doe de suiker en de eieren in een beslagkom en mix dit kort. Het hoeft geen luchtig mengsel te worden. Giet de gesmolten boter bij het ei-suiker-mengsel en meng dit door. 

Voeg dan de bloem met bakpoeder toe en mix het kort, maar goed door, zodat je geen klontjes meer hebt. Giet het beslag in de vorm en bak de cake in ongeveer 50-55 minuten gaar. Test met een satéprikker, zit er nog beslag aan de prikker, bak de cake dan wat langer. 

Passievruchtencurd maken

Tijdens het bakken, maak je de passievruchtencurd. Gebruik hiervoor passievruchten uit de vriezer, dat werkt heel handig en snel. Het recept vind je hier. Laat het afkoelen. 

Cake storten

Laat de cake 10 minuten afkoelen in de bakvorm. Zodra je het blik kan aanraken, kun je de cake storten. Laat de cake helemaal afkoelen op een rooster, anders smelt je vulling er tussen uit. Snijd de cake horizontaal doormidden, dit kan wel als de cake nog een beetje warm is. Besmeer beide helften met een laagje passievruchtencurd. 

Botercrème maken

Doe de boter (op kamertemperatuur) en slagroom in een kom en mix dit luchtig. Doe dan de poedersuiker erbij en mix het zeker 10 minuten, zodat je een luchtige botercrème hebt die lichtgeel van kleur is. Schep er 3 eetlepels lemoncurd bij en mix het nog kort door, zodat het goed gemengd is. Schep de crème in een spuitzak met rond spuitmondje. 

De taart afmaken

Leg de onderste helft op een plank. Spuit hierop het grootste gedeelte van de botercrème en strijk het glad. Leg dan de bovenste cake-helft erop. Druk het voorzichtig aan en spuit kleine dopjes crème op de bolletjes. Wil je zeker weten dat je genoeg crème hebt voor de dopjes, verander dan de volgorde van opspuiten en maak eerste de dopjes bovenop. Dan kun je de rest gebruiken voor tussen de cake. Laat de cake tenminste een half uurtje in de koelkast opstijven. Snijd er dan punten van en bouw er een mooie taart van. 

Ook bakken in bakpunt?
Hier vind je alle info over mijn eigen ontworpen bakblik