Mijn favoriete vulling voor tartelettes, of ook heerlijk op een cheesecake, deze friszure passievruchtencurd.
Ingrediënten
- 125 gram passievrucht (uit de vriezer)
- 75 gram boter
- 90 gram suiker
- 3 eidooiers
- 8 gram maizena
Bereiden
Verwarm in een steelpan de passievruchten met de boter en de suiker. Klop in een kom de eidooiers met de maizena los. Giet eerst een klein beetje van het warme mengsel bij de eidooiers, roer dit goed door. Hierdoor voorkom je dat het geheel gaat stollen. Voeg dan in gedeeltes de rest van vloeistof door de dooiers.
Giet alles terug in de pan en verwarm het geheel tot het dikker wordt en ongeveer vla-dikte heeft.
Bewaar de curd in een schone jampot of gewoon in het pannetje als je het dezelfde dag nog gaat gebruiken. Dek het wel af met huishoudfolie, anders krijg je een vel.
Vul de tartelettes vlak voor serveren met de curd, dan blijven ze lekker knapperig. Maak het af met een toef slagroom.