Ingrediënten
Voor de bodem
- 50 gram roomboter
- 100 gram hazelnoten
- 80-100 gram gedroogde pruimen (+- 5 stuks)
- 50 gram havervlokken
- 150 gram gedroogde abrikozen (+- 20 stuks)
Voor de vulling
- 400 gram roomkaas
- 1 mango in blokjes
- 1 blaadje gelatine
Bereiden
Bekleed een springvorm van 18 cm met bakpapier, vet de randen in. Knip er voor de gezelligheid een mooi randje. Kijk hier voor dé tip om randjes aan het bakpapier te knippen.
Vermaal alle noten en vruchten met de hakmolen van de staafmixer. Roer hier de gesmolten boter door heen. Stort het notenvruchten mengsel op de bodem en druk het goed aan, maak ook een kleine opstaande rand van ongeveer 2,5-3 cm.
Bak de cheesecake bodem ongeveer 15 min. Laat vervolgens afkoelen. Snijd de rand voorzichtig los.
Schil en snijd de mango in blokjes. Leg vier eetlepels blokjes mango apart voor bovenop de cheesecake.
Pureer de rest van de mango en maak warm in een steelpan. Week 1 blaadje gelatine, los dit op in de warme mango.
Klop de roomkaas los. Laat het mangomengsel een beetje afkoelen, roer dit door de roomkaas, smeer de mango cheesecake vulling in de afgekoelde bodem en versier met blokjes mango, laat het geheel tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.
Dit recept maakte ik voor Dr. Oetker