makkelijk
10 min.
35 min. bakken 190 ºC
Nogal plakkerig is dit suikerbrood, maar wel in een handomdraai gemaakt, aangezien je baksoda gebruikt in plaats van gist, dus geen rijstijd!

Ingrediënten

  • 12 blokjes soft fudge, caramel sea salt
  • 1 appel, bijvoorbeeld Elstar
  • 2 theelepels kaneel
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 250 gram bloem
  • 185 ml karnemelk
  • 1 theelepel baksoda
  • snuf zout

Bereiden

Het deeg maken

Verwarm de oven voor en bekleed het cakeblik met een stuk bakpapier, zodat je straks makkelijk het brood eruit kunt pakken.

Snijd elk blokje fudge in 3 stukjes, bewaar 10 stukjes voor bovenop.

Was de appel en snijd deze, zonder de appel te schillen, in blokjes van 1 bij 1 cm. Doe dit samen met de fudge in een kom en meng hier kaneel en bruine suiker doorheen.

Maak het deeg door de bloem, karnemelk, baksoda en het zout geod te mengen. Het makkelijkste is om dit met een keukenmachine te doen, want het is wel wat plakkerig.

Bestrooi het werkblad goed met bloem en leg het deeg hier op. Kneed de stukjes fudge en appel door het deeg.

Maak een langwerpig brood van het deeg en doe dit in de vorm. Druk de overige stukjes fudge in het deeg.

Foto: Masha Bakker Photography
Het suikerbrood bakken

Bak het brood ongeveer 35 minuten gaar en bruin.

Laat het suikerbrood tenminste 5 minuten afkoelen in de vorm. Haal het dan met behulp van het bakpapier uit de vorm. 

Eet ‘m vooral warm met een goede lik roomboter, want dan is ‘ie echt het allerlekkerst!

 

Dit recept maakte ik voor Lonka in samenwerking met 5 Uur Live