Op een prachtige zonnige dag in juli trouwden Arjen en Berber bij Borg Nienoord
Centerpiece met pauwenveren

Op één van de warmste dagen van juli mocht ik de zoete tafel voor Berber en Arjen verzorgen bij Borg Nienoord. Zo zonnig, dat ik zelfs met zonnebril stond taart op te scheppen. 

Tijdens de proefsessie bespraken we hoe de centerpiece, de aansnijdtaart eruit moest zien. Berber vertelde over haar pake en beppe die altijd pauwen hadden en dat het wel tof zou zijn als dit terug zou kunnen komen in de centerpiece, zodat ze er toch een beetje bij waren. Volgens Arjen mocht de buitenkant best een beetje een gestuct uiterlijk hebben, passend bij de verbouwing thuis waar ze al een tijdje in zaten. 

Pruimen uit eigen tuin

In de week voor de bruiloft mailde Berber mij of ik toevallig nog iets kon met een pruimenoogst uit hun tuin. 'Natuurlijk!' was mijn reactie. Ik ben gek op pruimen en hoe leuk is het, om echt iets persoonlijks in de zoete tafel te kunnen stoppen. Zo maakte ik de topping van de cheesecake van een pruimenjam met een vleugje kaneel en ik bakte een pruimen-frangipanetaart. 

"Bedankt dat jij met je geweldige bakkunsten onderdeel was van onze bruiloft. Wij hebben enorm genoten van je taart en van je aanwezigheid. Ook van onze vrienden en familie alleen maar lovende woorden gehoord over jou en je gebak! Zo leuk ook dat onze pruimen in twee taarten zaten, maakte het extra persoonlijk."
Jarige oma

En dan was er ook nog de jarige oma van 93! Precies op de trouwdag was ze jarig en ik had haar al bijna 94 gemaakt, door het verkeerde jaartal op de taart te zetten. Speciaal voor haar bakte ik een appelcake gevuld met room en gezouten karamel, om haar zo extra in het zonnetje te zetten. 

Leveranciers

Locatie: Borg Nienoord

Fotograaf: Colin Bos