Ingrediƫnten
- 2 eieren
- 45 gram suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- snufje zout
- 165 gram bloem
- 10 gram bakpoeder
- 230 ml karnemelk
- 300 gram bosbessen (uit de vriezer)
- roomboter om in te bakken
Voor bovenop
- maple syrup
Bereiden
Doe de bevroren bosbessen in een vergiet en laat deze tijdens het maken van het beslag een beetje ontdooien.
Klop met een mixer de eieren samen met de suiker, vanillesuiker en zout goed op, zodat het twee keer zoveel wordt en de eieren er lichtgeel en luchtig uit zien.
Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix dit tot een glad beslag. Voeg dan steeds beetje bij beetje de karnemelk toe, mix het tussendoor steeds goed door, net zolang totdat je een mooi beslag hebt, zonder klontjes.
Zet een koekenpan op middelhoog vuur met daarin een klontje boter. Verdeel de boter goed over de hele pan. Zet het vuur laag en schep dan met een jus- of sauslepel drie lepels beslag in de pan en verdeel over elk rondje beslag een eetlepel van de bosbessen.
Zet het vuur weer iets hoger en bak de pannenkoeken aan de onderkant bruin, houd ze goed in de gaten, want het kan als een speer gaan. Zodra de onderkant mooi bruin is, draai je ze om en zet je het vuur laag, zodat ze langzaam kunnen garen. Als deze kant ook weer mooi bruingebakken is, is de eerste portie klaar. Bak zo alle drie-in-de-pan!
Maak er een mooi stapel van, schep de rest van bosbessen erop en serveer met veel ahornsiroop! Of een bolletje ijs natuurlijk.
Dit recept is gemaakt in opdracht van VME - De mooiste keukenwinkel