makkelijk
15 minuten
50- 60 minuten oventijd 160 ºC hetelucht
Lekker makkelijk, maar echt heerlijk is deze cake. Zodra je de cake in de oven zet, begint je huis al verrukkelijk te ruiken naar warme appeltjes en kaneel. Maak ‘m helemaal af met opgeklopte slagroom.

Ingrediënten

Voor het beslag

  • 200 gram boter
  • 1 grote appel of 2 kleine (bv. Elstar)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 185 gram suiker
  • 150 gram bloem
  • 50 gram amandelmeel
  • 2 theelepels bakpoeder
  • snuf zout

Om te versieren

  • 200 ml slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • 1/4 theelepel vanille extract

Bereiden

Verwarm de oven voor en plaats een rooster in midden (of net onder het midden) van de oven. En vet het cakeblik in met bakspray of gesmolten boter. 

Smelt de boter in een steelpan en zet deze apart. Schil de appel(s) en snijd deze in stukjes van ongeveer 0,5 x 0,5 cm en meng hier de kaneel en suiker door. 

Mix ondertussen de eieren met de suiker, dit hoeft niet luchtig. Voeg de bloem, bakpoeder, amandelpoeder en zout toe en mix dit erdoor. Meng als laatste de gesmolten boter erdoor. 

Schep dan de stukjes appel door het beslag en giet het in het cakeblik. Bak de appelcake in ongeveer 50-60 minuten gaar. Test de cake door erin te prikken met een satéprikker. Als deze er schoon uitkomt is hij gaar. Laat de appelcake afkoelen op een taartrooster. Zodra je het blik kan aanraken (na ongeveer 10 minuten) mag je de cake storten.