Ingrediënten
- 500 gram blauwe bessen
- 125 gram frambozen
- 2 theelepels vanillesuiker
- 100 gram bloem
- 75 gram havermout
- 100 gram kristalsuiker
- snufje zout
- 110 gram koude boter
Bereiden
Vet een ovenschaal in. Was de blauwe bessen en frambozen, laat ze uitlekken, je hoeft ze niet helemaal droog te maken. Houd een paar bessen en frambozen apart om straks mee te decoreren. Doe de rest van het fruit in de ovenschaal en strooi hierover de vanillesuiker.
Doe de bloem, havermout, suiker en zout in een kom. Snijd de boter in kleine stukjes en mix deze door het bloem-mengsel. Je kunt hiervoor een mixer gebruiken, maar het kan ook met je handen of twee messen. Let er op dat je niet te lang door kneedt, want dan wordt de boter te warm en wordt het deeg in plaats van een kruimelig geheel.
Verdeel het kruimeldeeg over het fruit en bak de crumble ongeveer 20 minuten in het midden van een hete oven. Versier met het achtergehouden fruit. Serveer warm!
Dit recept is gemaakt voor bakken.nl