Soms lijkt het wel of ik bakpapier eet, zoveel rollen jaag ik er doorheen. Nu ben ik natuurlijk ook voornamelijk aan het werk als cateraar, dus heel gek is dat niet, maar of je nu een profi bent of bakt voor de lol; mijn tip blijft: GEBRUIK ALTIJD BAKPAPIER!
Dus, span een stukje bakpapier op de bodem van je springvorm en knip stroken voor de randen. Vet deze eerst even in, zodat het papier niet direct omvalt. En hetzelfde geldt voor cakeblikken, vlaaivormen met losse bodem, bakplaten en cakepannen.
Het (bak)leven wordt echt makkelijker, believe me. Lees: minder schoonmaken, schrobben en poetsen én krijg ALTIJD je taart/cake fatsoenlijk uit de vorm.
Voordat ik helemaal een bakpapier-goeroe word.. heb ik toch nog extra tipje. Want een bakpapiertje blijft natuurlijk een heel saai papiertje als je er niks mee doet. Dus ga aan de slag met een schaar en eventueel een pons, en zo wordt dat ideale, superhandige bakpapiertje ook nog een heel mooie doily.