Ingrediënten
Voor de bodem
- 200 gram bloem
- 100 gram suiker
- 100 gram boter
- 2 eidooiers
- snuf zout
Voor de vulling
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 70 gram lichtbruine basterdsuiker
- 70 gram boter
- +- 175 gram pecannoten of noten naar keuze
Bereiden
Kneed de bloem, suiker, boter, eidooiers en snuf zout tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het even rusten in de koelkast. Als je echt geen geduld hebt, dan minimaal een kwartier.
Vet ondertussen een vlaaivorm (28 cm) met losse bodem in, en knip een stuk bakpapier voor op de bodem.
Maak van ongeveer de helft van het deeg een lange slang en druk deze tegen de rand. Rol de rest van het deeg dun uit, en druk dit op de bodem. Druk de randen en de bodem goed aan, zodat ze netjes op elkaar aansluiten.
Verwarm de oven voor en plaats een rooster net onder het midden.
Verwarm op een laag vuur in een steelpan de gecondenseerde melk samen met de basterdsuiker en boter. Roer het steeds goed door. Zodra de boter gesmolten is, is je vulling klaar. Giet de warme karamel op de deegbodem en verdeel de noten er over. Begin aan de buitenrand met het leggen van de pecannoten en werk naar het midden toe.
Bak de taart in ongeveer 35-40 minuten gaar en bruin. Aangezien niet elke oven hetzelfde is, check je na ongeveer 30 minuten even je taart. Is de korst mooi gekleurd en de karamel ook, dan is de taart klaar. Laat 'm nog even staan, als 'ie meer kleur kan gebruiken.
Laat de taart volledig afkoelen en het liefst daarna nog steviger worden in de koelkast. Serveer in kleine stukjes!