Zoek je allermooiste servies, pluk wat gezellige narcissen en maak een feestelijke paastafel!
Hoe ga je aan de slag?

Zoals jullie vast al door hadden, vind ik het leuk om van elk eetmoment iets feestelijks te maken. Waarom zou je gewoon een zak bolletjes op tafel leggen, of de jampot met deksel zonder lepeltje? Hieronder geef ik wat tips om zelf thuis ook iets moois ervan te maken. 

Inventariseer

Als eerste is het handig om alle etenswaren, zoete hapjes, drankjes te inventariseren op je aanrecht. Dan weet je hoeveel schalen en borden je nodig hebt. Je kunt er voor kiezen om per soort een schaaltje te nemen, maar soms is het ook heel leuk om meerdere dingen op 1 mooi bord te presenteren. 

Kies een thema / concept

Het is handig om thema te kiezen voor de zoete tafel. In dit geval, met pasen, is dat natuurlijk niet zo ingewikkeld. Ik ben gewoon lekker voor geel gegaan in combinatie met wat tuttige bloemen dingen. Kies een mooi kleed uit, of heb je juist een mooie houten tafel, misschien is dan een loper ook leuk. Ik heb het nog wat romantischer gemaakt met een kanten vitrage. 

Bloemen

Eigenlijk mogen bloemen nooit ontbreken op een zoete tafel. Met pasen is het natuurlijk heel leuk om paastakken op tafel te zetten. Er is vast iemand in de buurt die zo'n boom heeft, misschien mag je een paar takken eraf knippen. Ik heb gelukkig zo'n buurvrouw! En er zijn nu genoeg tulpen en narcissen verkrijgbaar om het lekker kleurrijk te maken. Zet de tulpen alvast een paar dagen op de vaas, dan gaan ze zo grappig hangen en is het niet zo strak. 

Oneigenlijk gebruik

Wat ook leuk is om dingen anders te gebruiken, dan waar ze oorspronkelijk voor bedoeld waren. Schep de jam bijvoorbeeld over in een oud oma-kopje en steek er een lepeltje in. Zo kun je zien dat ik de scones heb gepresenteerd in de puddingvorm en de room in een zilveren coupe. 

Finishing touch

Geef iedereen een mooi servetje. Schenk een drankje in. Leg wat opschepbestek neer bij de taartjes. Maak het helemaal af met zelfgemaakte vlaggetjes of taarttoppers. En strooi natuurlijk wat paaseitjes op de tafel.