Ingrediënten
Voor de bodem
- 200 gram bloem
- 150 gram boter
- 150 gram witte basterdsuiker
- snuf zout
Voor de vulling
- 50 gram amandelmeel
- 75 gram suiker
- 25 gram bloem
- 1 ei
- 3-4 stengels rabarber
Bereiden
Voor het recept gebruik ik een rechthoekige vlaaivorm (35 x 11 cm) zodat de rabarber mooi uitkomt. Bekleed de bodem met een stuk bakpapier en vet de randen in.
Kneed de bloem, suiker, boter en zout tot een samenhangend deeg. Dit kan prima met de hand of lekker makkelijk met de keukenmachine. Druk het deeg uit op de bodem en de randen. Dit hoeft niet heel netjes en je hebt ruim deeg, dus de randen mogen wel een beetje dik.
Verwarm de oven voor en plaats een rooster net iets onder het midden. Maak de frangipane door het amandelmeel, suiker, bloem en het ei te mengen. Dit kan gewoon met een spatel. Verdeel dit over het deeg.
Was de rabarber en snijd er stukken van zo breed als de bakvorm. Druk deze in de frangipane en bak de taart in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de taart tenminste een half uur afkoelen voordat je de rand verwijdert.
Dit recept staat ook op het platform van HomeMadeChefs. En is een variant op de peren-amandeltaart uit Saakje's zoete bakboek.