Ingrediënten
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 500 gram witte chocolade (in stukjes)
- rasp van 1 bio citroen
- 1 zakje Dr. Oetker chocolate chips
- 8 marshmallows
- 70 gram gedroogde cranberry's
- 50 gram cornflakes
Bereiden
Check je keukenkastje op restjes cranberry’s, rozijnen, cornflakes, of zelfs koekjes kunnen erin. Mijn geheime ingrediënt is de rasp van een citroen, waardoor het een fris tintje krijgt. De basis is witte chocolade met gecondenseerde melk en je snijdt er heerlijke bars van… krijg je al trek?!
Bekleed een bakblik van 20 x 20 cm met een stuk bakpapier. Dan kun je straks makkelijk de rocky roads eruit tillen.
Zorg dat alle vulling klaarstaat. Hak de cranberry’s grof en knip elke marshmallow in ongeveer 8 stukjes.
Verwarm de gecondenseerde melk met de witte chocolade op een laag pitje. Roer het geheel steeds door.
Zet het vuur uit, zodra de witte chocolade gesmolten is. Roer de chocolate chips, cornflakes, cranberry’s, marshmallows en citroenrasp erdoor. Bewaar wat vulling voor bovenop om te versieren.
Stort het mengsel in het bakblik en strijk het glad. Versier met de achtergebleven vulling de bovenkant.
Pak het blik in huishoudfolie in en laat het tenminste 2 uur opstijven in de koelkast. Snijd er daarna mooie repen van. Of voor de zekerheid kun je ook kiezen voor wat kleinere stukjes. Eet smakelijk!
Dit recept maakte ik voor bakken.nl