Ingrediënten
Voor de vulling
- 1 liter melk
- 100 gram griesmeel
- 75 gram suiker
Voor de bodem
- 500 ml melk
- 50 gram griesmeel
- 35 gram suiker
- 6 frambozen uit de vriezer
Voor bovenop
- 1 flesje rode bessensap (250 ml)
- 50 gram suiker
- 1 eetlepel maizena
Om te versieren
- vers fruit naar smaak
Bereiden
Een echte klassieker is deze griesmeelpudding, maar wel in 2 kleuren! En natuurlijk serveer je 'm met bessensap, want dan pas is het echt die klassieker.
Vul het cakeblik met koud water en zet 'm apart. Breng daarna 1 liter melk in een steelpan aan de kook. Strooi al roerende de griesmeel en suiker toe aan de warme melk. Breng opnieuw aan de kook en laat het al roerende zachtjes doorkoken tot een gare pap. Giet het koude water uit de bakvorm en giet de warme griesmeel erin. Dek het af met huishoudfolie.
Tussen het maken van de witte en de roze laag hou je ongeveer 20 minuten aan. Dus was rustig je pan af en weeg de ingrediënten af en begin daarna met de roze laag. Breng dit keer 500 ml melk aan de kook en strooi al roerende de griesmeel en suiker toe aan de warme melk. Breng opnieuw aan de kook en voeg ook de bevroren frambozen toe en laat het al roerende zachtjes doorkoken tot een gare pap. De frambozen zullen tijdens het koken stuk gaan en een mooie roze kleur afgeven. Verwijder de huishoudfolie en giet de roze laag op de witte griesmeel. Dek het weer af met huishoudfolie en laat het geheel in de koelkast helemaal afkoelen.
Verwarm vlak voor serveren de bessensap met de suiker. Roer in een apart kommetje de maizena met een beetje water los. Giet het maizenapapje bij de warme bessensap en kook het geheel tot een dikkere saus. Proef of je de saus zoet genoeg vindt, anders kun je altijd nog wat suiker toevoegen.
Stort de griesmeelpudding op een mooie schaal. Dit doe je het handigst door eerst het huishoudfolie te verwijderen. Leg dan een schaal op de kop op de pudding, draai het geheel om en schud de pudding los. Til voorzichtig recht de bakvorm omhoog. Giet de warme saus om de pudding en versier met vers fruit.