makkelijk
45-60 min. bereiding
3 uur wachten
Zoek je nog een lekker toetje voor een feestelijk etentje? Geen zorgen: ik heb hier een fantastisch toetje wat je perfect kunt voorbereiden en ook nog eens heerlijk smaakt. Dus geen last minute stress om een ingezakte pudding of verbrande tulband, deze chocolademousse gaat iedereen smaken!

Ingrediënten

Voor de bodem

 • 250 gram frambozen uit de vriezer
 • 20 gram geleisuiker speciaal

Voor de vulling

 • 200 ml volle melk
 • 4 eidooiers
 • 40 gram suiker
 • 100 gram pure chocolade
 • 125 gram witte chocolade
 • 400 ml slagroom

Om te versieren

 • 50-75 gram ruby chocolade
 • versiering naar eigen keuze, bv roze peper, nootjes, springles, gedroogd fruit, kokos etc.
 • lollystokjes

Voor bovenop

 • verse frambozen

Bereiden

Frambozenjam maken

Begin met het maken van de frambozenjam. Doe de bevroren frambozen samen met de geleisuiker in een pannetje en verwarm dit op een laag vuurtje. Voeg niet extra water toe. Kook de frambozen kort tot een saus. Laat dit goed afkoelen en giet het in een spuitzakje, dan kun je het straks mooi verdelen.

Chocolademousses maken

Dan ga je aan de slag met de chocolademousses. Verwarm op een laag vuur in een steelpan de melk tot tegen het kookpunt. Hak ondertussen zowel de pure als de witte chocolade fijn en doe beide chocolades in aparte kommen.

Klop in een beslagkom de 4 eidooiers met de suiker lichtschuimig. Giet, al roerende, een klein beetje van de warme melk bij het dooiermengsel. Giet dan de rest van de hete melk erbij en blijf roeren. Giet het geheel terug in de pan en verwarm het op een laag vuur tot een dunne vla. Blijf steeds roeren, anders krijg je stukjes in de vla.

Verdeel dan de warme vla over de 2 kommen met chocolade en roer beide goed door, zodat dat alle chocolade gesmolten is. Zet dit apart en laat het op kamertemperatuur komen.

Klop de slagroom op. Verdeel de slagroom in 2 porties en schep elke portie slagroom, lepel voor lepel, door de chocolademengsels. Zodat je een witte- en pure chocolademousse krijgt. Schep de mousses in 2 spuitzakken.

De glaasjes vullen

Dan kan het vullen beginnen! Begin met een laagje frambozenjam, bewaar ongeveer de helft voor bovenop. Verdeel dan de pure chocolademousse erover en eindig met de witte chocolademousse. Dek de glaasjes af met huishoudfolie en zet ze in de koelkast, tenminste 3 uur.

Heb je nog tijd over? Maak dan lekkere schuimpjes van de eiwitten!
Chocolade lolly's maken

Maak als laatste de lolly’s. Doe de chocolade in een spuitzak, sluit deze goed af en hang de spuitzak in warm water. Zo smelt de chocolade gelijkmatig, zonder te verbranden. Check na +- 5 minuten of alle chocolade gesmolten is, zo niet: vervang het water door nieuw warm water en wacht nog even.

Leg een stuk bakpapier, de stokjes, een spateltje en je versiering klaar. Spuit dan tenminste 4 rondjes chocolade naast elkaar. Maak er met het spateltje mooie rondjes van en druk de lollystokken erin. Draai de stokken een keer rond, zodat er overal goed chocolade om zit. Versier de lolly’s naar eigen inzicht. Laat ze verder stevig worden in de koelkast en pel ze voorzichtig van het bakpapier af, bewaar ze tot serveren in een afgesloten bak. 

Dit recept is gemaakt in opdracht van VME - De mooiste keukenwinkel