Wel of niet iets aansnijden, that's the question!

Even een kleine greep uit de centerpieces van de afgelopen tijd! Samen iets aansnijden als kersvers bruidspaar blijft toch altijd een kodak-moment op de bruiloft. Ook als je niet kiest voor zo'n klassieke mega-taart, maar een zoete tafel, is het toch wel heel leuk om voor een centerpiece te kiezen. Tijdens een proefsessie is dit altijd een vast onderwerp: hoe moet de taart eruit zien en natuurlijk vooral hoe moet 'ie smaken?! 

Semi-naked centerpiece

Een populaire taart momenteel is de centerpiece half ingesmeerd, zodat je alle lagen cake een beetje ziet doorschemeren. Tussen de lagen kun je natuurlijk voor alles kiezen, denk aan lekkere zelfgemaakte jam, uiteraard een mascarpone-slagroom mengsel, vers fruit en bijvoorbeeld een chocolade ganache. En mijn persoonlijke favoriet is passievruchtencurd, omdat zo lekker fris is en tegelijk rijk van smaak. 

Voor de buitenkant gelden ook genoeg keuzes. Ik gebruik graag een mengsel van mascarpone en slagroom, omdat die redelijk licht is, maar een meringue botercrème of een crème met roomkaas en chocolade is ook een lekkere keuze. En dan natuurlijk mooi versierd! 

Je bloemen teruglaten komen in de taart

Ook een populaire keuze is het gebruik van bloemen op de centerpiece. Heb je bijzondere bloemen voor je bruidsboeket uitgezocht, hoe tof is het om deze terug te laten komen op de taart? 

"Mijn favoriete centerpiece is toch wel die met meringue, ik hou zo van die plakkerige fluffy meringue en dan het liefste in combinatie met passievrucht, mjammie!"
Fluffy meringue centerpiece

Mijn favoriet is toch wel deze, de lagen cake ingesmeerd met fluffy meringue en dan natuurlijk gebrand, zodat je nog beter de structuur ziet. De lekkerste cake voor deze taart is een luchtige amandelcake. Tussen de lagen kies je uiteraard je favoriete fruit.