makkelijk
15 minuten
Zonder oven en al te veel gedoe maak je deze heerlijke blokjes

Ingrediënten

Voor de bodem

  • 400 gram spritsen
  • 75 gram boter

Voor de vulling

  • 200 gram boter
  • 125 gram pure chocolade
  • 300 gram pindakaas met stukjes (100% pindakaas)
  • 250 gram poedersuiker

Voor bovenop

  • 1 tl zoutflakes

Bereiden

De bodem maken

Bekleed de bakvorm of bakring (20 x 20 cm) met bakpapier. Ik vind het makkelijk om een vierkante bakring te gebruiken, dan kun je nette vierkante blokjes snijden. 

Maal de spritsen fijn in een keukenmachine of met de staafmixer. Heb je die niet, dan kun je ook een stevig plastic zakje en een deegroller gebruiken. Doe de spritsen in het zakje en sla de koekjes voorzichtig fijn.

Smelt de 75 gram boter en roer dit door de kruimels. Stort het op de bodem van het bakblik en druk het gelijkmatig aan met de bolle kant van een lepel. Zet het in de koelkast. 

De vulling maken

Smelt in een steelpan op een laag pitje de 200 gram boter met de chocolade.

Meng ondertussen in een beslagkom de pindakaas met de poedersuiker. Roer hier vervolgens het warme chocolade-botermengsel door.

Giet het mengsel op de stevige koekjesbodem en strijk het glad. 

Wachten

En dan wachten... zet het bakblik tenminste 3 uur in de koelkast en strooi en voor het serveren nog 1 tl zoutflakes over. Snijd er kleine blokjes van, dit gaat het mooiste met een warm mes. 

Dit recept maakte ik voor de website bakken.nl